Értékelésünk
2018. június 12. írta: Filmflash

Értékelésünk

Egy-egy film értékelésénél igyekszem több szempontot is figyelembe venni, összesen 4 tényezőt vizsgálok: elsőként maga az alapsztori érdekel, majd a rendezés (illetve script) minősége, aztán a színészi teljesítményeket nézem és végül a látvány-elemeket. A legvégső értékelést még befolyásolja az egész alkotás egyedisége és hitelessége (ez afféle kiegészítő 5. szempont).

film_szempontok.jpg

A végső vélemény és az ez alapján megírt elemzés vagy kritika megjelentetése előtt rendszerint meghallgatom néhány filmszerető barátomat is (rendszerint ugyanazokat), hátha átsiklottam bizonyos dolgok felett, vagy félreértettem valamit a filmben. A posztokhoz 5 fokozatú értékeléseket is teszek: 5 csillag a legjobb, nulla csillag a legrosszabb. Bár Roger Ebert - a világ leghíresebb filmkritikusa - 4 csillagból álló skálát használt, én maradtam az 5-nél, de fél csillagokat is adok, így voltaképp 10 fokozatú az értékelésem.

csillagok_4esfel.jpg

Amit mindig, minden esetben figyelembe veszek, az a filmek rám gyakorolt hatása, hiszen valójában egy művészeti ágról van szó (filmművészet), így a szubjektivitás voltaképp a műértés része. 

filmflash_kicsi_szeles.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmflash.blog.hu/api/trackback/id/tr4514043722
süti beállítások módosítása