Az 5 legjobbnak ígérkező film augusztusban [24.]
2018. július 31. írta: Filmflash.

Az 5 legjobbnak ígérkező film augusztusban [24.]

A nyári kánikulában, a nem ritkán 35 fokos hőségben jóleshet kicsit behúzódni esténként egy légkondis helyre és  kényelmesen megnézni egy izgalmas - látványos filmet. Kérdés azonban: mire számítsunk augusztusban? Mit lesz érdemes mindenképp megnézni. A Filmflash 30 film promóját megvizsgálva ötöt ajánl most olvasóinak. Nézzük őket sorban: 

Mission Impossible 6. - augusztus 2.

mission_im6.jpg

Azonnal indul a mozikban a Mission Impossible 6. (Utóhatás, Fallout) Tom Cruise nyaktörő mutatványaival. Friss kritikánk szerint a franchise egyik legjobb epizódja lett. Az MI filmek nem csak szemkörnyéki izmainkat, de agyunkat is képesek kicsit megdolgoztatni, mert az IMF (Impossible Mission Force) csak komplikált ügyekre mozdul. Ráadásul ezúttal jó kis csapat is segíti Ethan Hunt munkáját, hisz mellette áll: Ilsa Faust (Rebecca Ferguson), Benji Dunn (Simon Pegg) és Julia (Michelle Monaghan). A veszélyes rivális (és főellenség) pedig nem más, mint "Superman" Henry Cavill (láthatóan gyúrt kicsit a szerepre). Az eddig elkészült 6 MI film közül egyébként az ötödik (Titkos nemzet) sikerült a legjobbra, de talán ez a legújabb epizód most átveszi a vezetést. Meglátjuk.

Meg - Az őscápa - augusztus 9.

the_meg.jpg

Nagyon látványosnak ígérkezik Jon Turteltaub, hamarosan bemutatásra kerülő cápás horrorja, a MEG. A főszerepre Jason Statham -et kérték fel, aki nagy meglepetésre igent mondott (vagy a magas gázsi miatt, vagy mert tényleg hisz a film sikerében, esetleg mindkettő) mindenesetre érdekesnek tűnik az egész, már csak a kiszivárgott jelenetek miatt is. Az biztos, hogy kényelmesen hátradőlve egy nagy adag popcorn -nal a kézben lazító szórakozásban lehet részünk, ha augusztus 9 -én (vagy az azt követő napokban) megtekintjük a moziban. Adjunk egy esélyt a filmnek, különösen, ha bejönnek a cápás, izgulós, látvány-filmek. Egy mozijegy árát valószínűleg MEGéri, hisz végignézhetjük Statham küzdelmét egy 30 méteres megalodonnal a Csendes-óceán mélyén. 

A kíméletlen - augusztus 9.

kimeletlen.jpg

Akár az év (vagy legalábbis a nyár) meglepetés-filmje is lehet "A kíméletlen" című angol-amerikai-francia börtönös dráma, melynek különlegessége, hogy egy thaiföldi fegyintézetben játszódik, ahol a főhősnek (Billy Moore, alias Joe Cole) aki történetesen bokszoló, a puszta életben-maradásért kell megküzdenie. Az eredeti helyszíneken és valódi thai rabokkal forgatott sztori alighanem tele lesz látványos verekedésekkel, így az élethű bunyókat, kőkemény jeleneteket kedvelő mozirajongók számára igazi csemegének ígérkezik az egész. 

A védelmező 2. - augusztus 16.

equalizer2.jpg

Az első rész, Antoine Fuqua rendezésében és Denzel Washington főszereplésével a 2014 -es év egyik legjobb filmes alkotása lett, így talán bízhatunk abban, hogy a második epizód is robbanni fog augusztus 16 -án. Az előzetes legalábbis sikert ígér és újra nagyon látványos verekedéseket, az első fejezetre jellemző sajátos, fanyar hangulattal. Bár Denzel Washington már bőven betöltötte a 63 -at (idén karácsonykor lesz 64), de sportos életmódjának (és kiváló genetikájának) hála, negyveneseket megszégyenítő formában tolja végig a filmet.

Az ismeretlen rém /Slender Man/ - augusztus 23.

slender_man.jpg

A nyár utolsó, valóban érdekesnek ígérkező filmje egy horror lesz, a Slender Man, mégpedig Sylvain White rendezésében, kevéssé ismert főszereplőkkel. A számtalan dokumentumfilmben, sőt képregényben és internetes felületen is szereplő kétméteres, furcsa alakot sokan hiszik valódinak, aki a gyerekeket fenyegeti és rabolja el napjainkban is. A filmben Slender Man jelmezét a 197 centis spanyol színész, Javier Botet ölti majd magára, aki mellesleg több horrorfilmnek is volt már "bevált" rémfigurája (pl.: [REC 1-2.]). Az biztos, hogy a horror-filmek rajongói számára igazi csemege lesz, reményeink szerint sok izgalmas percet okozva. 

Az említett 5 film mellett jónak ígérkezik még ("másodkörös" ajánlásunkban) a hónap első felében megjelenő Keresés (Searching) című misztikus thriller a közösségi oldalak és általában az internet okozta veszélyek megjelenítésével, és a Sötét elmék (The Darkest Minds) sajátos X-Men jellegű adaptációt hozva, illetve augusztus közepén a Kém, aki dobott engem (The Spy Who Dumped Me) című akcióvígjáték Mila Kunissal, aki barátnőivel amatőr (és kacagtató) kémjátszmába kényszerül.

Az augusztus hónap filmes szempontból nézve tehát ígéretesnek tűnik, rengeteg élvezetes darabbal, látványos akciófilmmel, horrorral és vígjátékkal. A hőség elől a hűs mozik nézőtereire menekülve, kitűnően szórakozhatunk. Válogatni való akad bőven.

*** belyegkep_vegso.jpg

2018.07.31.(12:57)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmflash.blog.hu/api/trackback/id/tr114152881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nietzsche_ 2018.08.02. 13:02:54

Több helyen olvastam, hogy a The Equalizer 2. (Védelmező 2.) nem sikerült olyan jóra, mint az első rész. Kíváncsi leszek rá. Az IMDb -n az első epizód 7,2 pontos (271 ezer voks), a második pedig 7,1 (7 ezer voks), de nyilván a nagyobb tömegek, majd ezután fogják látni és véleményezni. Nálunk is csak 2 hét múlva kerül a mozikba.

Paracord 2018.08.02. 16:45:10

Az óriáscápás film nagyon látványos lesz! Biztos megnézem!
süti beállítások módosítása