Milyen filmekért lesz érdemes moziba mennünk a nyáron? [14.]
2018. június 14. írta: Filmflash

Milyen filmekért lesz érdemes moziba mennünk a nyáron? [14.]

Összesen 12 olyan film kerül szerintünk idény nyáron a magyar mozikba, melyekre érdemes lesz megfontolnunk a moziba látogatást, legalábbis ha izgalmakra, érdekességekre, esetleg lenyűgöző látványra, filmélményekre vagy egyszerűen akciókra vágyunk. A felsoroltak esetében az előzetesek és az előjelek is kedvezőek (reméljük nem tévedünk nagyot a bizakodást illetően.) Nézzük sorban:

Gotti  - június 14

gotti.jpg

John Gotti, a hírhedt amerikai olasz maffiózó, aki a Gambinó család letűnése után, a 80-as évek közepétől már rettegett maffiavezér lett egészen 1992-es letartóztatásáig, különleges életet tudhatott magáénak. (2002-ben halt meg rákban.) Ez a sajátos életút ihlette meg Kevin Connollyt, hogy idén tavasszal elkészítse a Gottit. A figura árnyaltan, vagyis pozitív és negatív oldaláról is bemutatásra kerül, Travolta óriási alakításával.  

Ocean's 8 - június közepén

nyarifilmek1.jpg

Az Egyesült Államokban az 5 legnézettebb film közé került már az első vetítési héten, ami mindenképp figyelemre méltó. A sztori a Steven Soderbergh nevévek fémjelzett, 2001 és 2007 közt készült Ocean's trilógia női változata lesz, vagyis ezúttal Sandra Bullock, Anne Hathaway és Cate Blanchett kerül majd a ravasz szélhámos-csapat élére George Clooney, Brad Pitt és Matt Damon helyett. A rendezői széket pedig ezúttal az első Éhezők viadalát készítő Gary Ross foglalja el.  

Merülés a szerelembe - június 21

merules.jpg

Egy kifejezetten különlegesnek ígérkező történet, romantikus kivitelben Alicia Vikander és James McAvoy főszereplésével. A férfi főhős dzsihadisták fogja (mint hírszerző) a nő pedig tenger-kutató. Szerelembe esnek, majd elsodorja őket egymástól az élet. Igazi könnyfakasztó, nők által nagyon szerethető sztori, melyhez egy csomag zsebkendő bekészítése ajánlott (hölgyek számára). Rendező: Wim Wenders

Sicario 2 - június 28

sicario2.jpg

Az első rész a lassú tempójú filmjeiről híres Denis Villeneuve rendezésében nagy siker lett 2015-ben, ám ezúttal Stefano Sollima vállalta a színészek instruálásának feladatát, így kicsit más jellegű részre számíthatunk. A főszereplők közt nem találjuk majd meg Emily Bluntot, benne lesz viszont Matthew Modine és persze a két kulcsszereplő: Benicio Del Toro és Josh Brolin. Kíváncsian várjuk mire mennek a mexikói drogbandákkal.

Szupercella 2 - június vége

escape2.jpg

A két nagy öreg - Svarci és Sly - közül ezúttal csak Stallone dupláz majd a Szupercella második epizódjában: újra eljátssza a szabaduló-művész Breslint, de most egy olyan különleges börtön áll a középpontban, ahol a rabok állandó harcra vannak kényszerítve. Jónak tűnik a script, kíváncsiak vagyunk, a megvalósítás is jó lesz e majd? Mindenesetre egy kőkemény börtönös-szabaduló akciófilmre mindig "vevők" vagyunk.

Felhőkarcoló - július közepe

felhokarcolo.jpg

Látványosnak és érdekesnek ígérkezik Dwayne Johnson legújabb akciófilmje a Felhőkarcoló, melyet a korábban főleg vígjátékokra szakosodott (Családi üzelmek, Kidobós) Rawson Marshall Thurber készített. Johnson ezúttal egy exkommandós, aki biztonságtechnikai szakértőként lesz üldözött egy hongkongi felhőkarcoló kigyulladása miatt. Miközben menekül, családját is mentenie kell az említett épületből.

Mamma Mia 2 - július közepe

mamma_mia2.jpg

Az első rész 2008-as sikere után a rendezői széket egy férfi, Ol Parker foglalta el. (Az eredeti fejezet rendezőnője egyébként Phyllida Lloyd volt.) Ezúttal Lily James (Nyomd, bébi, nyomd) is helyet kapott a női csapatban a csodálatos görög szigeten (Kalokairi). Most is lesznek ABBA slágerek, lesz humor és romantika.

A Hangya és a Darázs - július 26.

hangya_darazs.jpg

A nyár talán leglátványosabb filmjének ígérkezik mégpedig a Marvel háza tájáról a Hangya és a Darázs, melyben a főszerepeket Paul Rudd és Lost -ból ismert Evangeline Lilly játsszák majd, Peyton Reed rendezői közreműködésével. A méretüket bármikor pár centisre csökkenteni képes szuperhősök ezúttal is az igazság nyomába erednek. Élvezetes kikapcsolódásnak ígérkezik.

Escobar - július 26

escobar.jpg

A 80-as évek kolumbiai drogkirályáról, az 1993 -ban elhunyt Pablo Escobarról ezúttal a spanyolok készítettek egy sajátos krimit, Javier Bardem és Penélope Cruz főszereplésével. Rendező: Fernando León de Aranoa. Érdekes lesz bepillantást nyerni egy furcsa, titokzatos világba, a legnagyobb Dél-amerikai drogmaffia kegyetlen de mégis fényűzően gazdag világába. 

Mission Impossible 6 - augusztus 2

mission_imp_6.jpg

Óriási Mission Impossible fanokként nagyon várjuk már a franchise hatodik epizódját, az Utóhatást. Kíváncsiak vagyunk ugyanis Ethan Hunt legújabb küldetésére az előző részben bizonyított Rebecca Ferguson oldalán. Reményeink szerint megint láthatunk majd ütős jeleneteket, üldözéseket, technikai kütyüket és verekedéseket. A rendezést a Rogue Nationt készítő Chritopher McQuarrie vállalta, aki Tom Cruissal már régóta dolgozik együtt (Együtt készítették a Jack Reachart is.)

Meg - Az őscápa - augusztus közepe

megalodon2.jpg

Ez a film a nyár úgynevezett sötét lova, mert elképzelni sem tudjuk, hogy egy nagy gagyira vagy egy meglepetés sikerre számítsunk? Ami eddig kiszivárgott a filmről, abba mindkettő belefér ugyanis. A való életében egy ideig profin búvárkodó Jason Statham ezúttal a tenger mélyére merül, hogy megküzdjön egy megalodonnal. Igen, jól olvastátok egy 65 millió éve kihalt ősdínóval. CGI orgiára számíthatunk, de akár szuper produkció is lehet belőle, tekintve, hogy a rendezői székben a Nemzet aranya filmek készítője, Jon Turteltaub ült.

Slender Man - augusztus vége

slenderman.jpg

Az évek óta, különböző műfajokból ismert két és fél méteres gyerekgyilkos horror-figura, a hosszú, vékony, arctalan "rémlegény" egész estés mozifilmjét sokan várják tűkön ülve. Megint csak kérdéses a film sikere, melyet szokatlan módon hölgy rendező készített: Irene Taylor Brodsk. (Bár a Nyers óta - melyet Julia Ducournau készített - tudjuk, hogy nők is tudnak kemény horrorokat rendezni.) 3645

Ennyi az ajánlatunk: idén nyáron szerintünk ezekből érdemes válogatni! Persze ízlés szerint a tucatnyi egyéb film közül is, melyekre itt most nem tértünk ki, nem beszélve a nem mozis újdonságokról! Mi a magunk részéről igyekszünk mindent megnézni a listáról, de különösen háromra vagyunk nagyon kíváncsiak: a Sicario 2., Felhőkarcoló, Mission Impossible 6.

belyegkep_vegso.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmflash.blog.hu/api/trackback/id/tr1214048274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HARP3R 2018.06.15. 21:00:56

Az MI6 biztos jó lesz, a trailer nagyon ütős filmet ígér. Biztos megnézem.

Nietzsche_ 2018.06.15. 21:00:58

A Slender Man -re és a megalodon -os filmre kíváncsi leszek. De jól lesz szerintem a listáról lemaradt The Equalizer 2 is, Denzel Washingtonnal (augusztusban).

Scriptor_ 2018.06.15. 21:40:03

A Sicario második részét tuti megnézem, remélem akció-dús lesz majd. Várható amúgy még augusztus legvégén, talán szeptemberre átcsúszva egy sci-fi is: The Darkest Minds magyar címén: Sötét elmék. Az előzetes alapján érdekes lesz.

Filmflash 2018.06.15. 21:47:23

@Recensens: ... azért sem tettük a listába, mert a legtöbb helyen szeptemberre teszik a magyarországi bemutatóját. A lista pedig a nyári filmekről szól.

Filmflash 2018.06.16. 10:23:26

A szavazást kicsit későn tettük fel, igy csak pár tucat szavazat jött.

Scriptor_ 2018.06.16. 15:44:36

@Filmflash: ... mi jött volna ki, ha elejétől kint van?

Argus_ 2018.06.16. 17:04:51

Sicario, Escape 2, Felhőkarcoló, Őscápa -- Ezekre nagyon kíváncsi leszek!

Filmflash. 2018.07.27. 22:19:26

MI6 Fallout! Alig várjuk!
süti beállítások módosítása