A 12 legjobban várt film 2018 -ban [2.]
2018. január 06. írta: Filmflash

A 12 legjobban várt film 2018 -ban [2.]

Az idei évben előreláthatóan több kiemelkedően jó film is a magyar mozikba kerül majd, melyek közül most tizenkettőt választottunk ki arra, hogy kiemeljük és felhívjuk rá a figyelmet. Akad köztük látványos Blockbuster, akciófilm, horror, kémfilm, történelmi téma és dráma is. Nézzük sorban, de nem rangsorolva:

A Pentagon titkai (február 22.)

pentagon.jpg

Februárban kerül a magyar mozikba Steven Spielberg érdekesnek ígérkező hidegháborús krimije, Tom Hanks és Maryl Streep főszereplésével, A Pentagon titkai. A sztori szerint egy katonai elemző, bizonyos Daniel Ellsberg (Zach Woods) az amerikai kormány szándékait - és Vietnam-politikáját - leleplező anyagokat készül nyilvánosságra hozni, mégpedig egy bátor laptulajdonos, Katherine Graham (Meryl Streep) és egy vakmerő főszerkesztő, Ben Bradlee (Tom Hanks) segítségével. Csakhogy az USA vezetése közbelép és a sajtószabadságért folyó küzdelem a bíróságokon folytatódik. A Spielberg - Tom Hanks - Meryl Streep trió különleges és fordulatos filmet ígér.

Fekete párduc (február 15.) 

parduc.jpg

A Marvel legújabb meglepetésfilmje milliókat érdekel világszerte és idehaza is hatalmas rajongótábor számolja a napokat a premier-bemutatóig. A Fekete párduc rendezője Ryan Coogler, a főszereplők pedig: Chadwick Bodeman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Daniel Kaluuya. Látványos, izgalmas és fantáziadús akciófilmre számíthatunk.

Sicario 2 (június)

sicario.jpg

Stefano Sollima - aki Denis Villeneuve -t váltotta a rendezői székben - a hírek szerint még keményebb jelenetekkel készítette el a 2015 -ös sikerfilm folytatását, ám Emily Blunt nélkül. Ugyanakkor Josh Brolin és Benicio Del Toro maradtak a stábban és minden valószínűség szerint kitesznek magukért, hogy a mexikói drogbandák elleni harcot  újra életszerűen tárják elénk. 

Jurassic World: Bukott Birodalom (junius 7.)

jurassic.jpg

Juan Antonio Bayona fimjében kitör a Nublar sziget vulkánja, ami újra aktivizálja az első részből megismert párost, vagyis Owent (Chris Pratt) és Claire -t (Bryce Dallas Howard). A film főhősei a sziget és az ott élő dínók megmentésére indulnak, megküzdve a természettel, a ragadozókkal és a terveiket keresztező gonoszokkal. 

Mission Impossible 6 (július 27.)

mi6.jpg

Jó hír az MI filmek rajongói számára, hogy a franchise két utolsó nagy sikere, vagyis a 4. és 5. epizód után, Christopher McQuarrie ismét a rendezői székbe ült és a "Titkos nemzet -hez" hasonló, ütős akcióorgiát készített Tom Cruise és a gyönyörű Rebecca Ferguson főszereplésével. Mindenesetre, a Bond és Bourne szériák "gyengélkedése" után valóban jó lenne már egy színvonalas kémes-akciófilmet látnunk a mozikban.

Ready Player One (március 30.)

ready.jpg

Steven Spielberg másik 2018 -as filmújdonsága Ernest Cline 2011 -es sci-fi regényét tette "moziképessé", melyben az emberiség nagy része (2044 -et írunk) egy szimulációhoz csatlakozva éli mindennapjait és egy virtuális játékban vesz részt. A főhős egy gimnazista fiú (Tye Sheridan) és a csodaszép Zandor (Hannah John-Kamen), akik beszállva a játékba, őrületes kalandok sorát élik meg.

Expedíció (február 22.)

expedicio.jpg

Az idén általam talán leginkább várt "horror-thriller-sci-fi" eredeti címe: Annihilation (elpusztulás), melyet a hazai mozik februárban, Expedíció címmel játszanak majd. Alex Garland rendezése valódi csemegének ígérkezik, Natalie Portman, Oscar Isaac és Jennifer Jason Leigh főszereplésével. Rejtélyes történet Floridában, ahol egy biológusnő különös jelenségeket kezd tanulmányozni, egy kormány által lezárt területen.

Hang nélkül (május 10.)

hang.jpg

Az év horror-sci-fije is lehet John Krasinski filmje, melyben felesége Emily Blunt játssza a főszerepet. A sztori önmagában is egyedi, szinte hátborzongató: idegen lények támadják meg a Földet és pusztítják el a lakosságot. Ám egy család felismeri a védekezés módját, mely egyszerűen a csönd. Amíg hangtalanok tudnak maradni, túlélhetik a lények agresszióját.

Star Wars: Han Solo (május 25.)

solo.jpg

Ron Howard új Star Wars spin-off filmjéről sok információs szivárgott már ki, többek közt az is, hogy a főszerepre kiválasztott Alden Ehremreich meglehetős nehézségekkel kezdett Han Solo figurájának megformálásához. Ugyanakkor az is kiderült, hogy egy nagyon látványos mozira számíthatunk, egy megint csak új stílusú SW epizód keretei között.

Vörös veréb (március 1.)

redsparrow.jpg

Ebben a különlegesnek ígérkező kémfilmben - melyet Jason Matthews nyugalmazott CIA tiszt első regényéből készítettek - a csodaszép Jennifer Lawrence egy orosz kémnőt alakít (Dominika Jegorovát), aki az amerikai CIA egyik fontos tagjából próbált információkat kiszedni. A napjaink Oroszországában játszódó történet az év egyik legjobb filmje is lehet.

Ocean's 8 (június 8.)

oceans8.jpg

Nagy divattá vált Hollywoodban minden nagyobb filmsiker női szereplős változatát is elkészíteni. Így járt ezzel az Ocean's 12 is, hiszen a Brad Pitt - George Clooney fémjelezte csapat népszerű sztoriját ezúttal Sandra Bullock - Cate Blanchett - Anne Hathaway trió és számtalan színészhölgy próbálja majd júniusban megismételni.

The Irishman (december)

the_irishman.jpg

Martin Scorsese maffiás drámája talán még éppen belefér az idei évben (bár nem kizárt, hogy a premier-bemutató átcsúszik majd 2019-re). A rangos szereplőgárda - Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci - Jimmy Hoffa ma sem tisztázott, 1982 -es eltűnését és meggyilkolását dolgozza majd fel.  

  ***

A bejegyzés trackback címe:

https://filmflash.blog.hu/api/trackback/id/tr5913554683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása